Grad Kragujevac gradi nova i obnavlja stara dečja igrališta - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac trenutno radi na više projekata od infrastrukturnog značaja, a jedan od njih je renoviranje starih i izgradnja novih dečjih igrališta, kao i otvaranje letnje scene za mlade.

Napuštena i ruinirana dečija igrališta česta su slika pa kragujevački mališani kao alternativu korište igraonice u tržnim centrima.

Projekat koji grad Kragujevac priprema za ministarstvo omladine i sporta obuhvatiće i prostor dečijeg parka. Planira se renoviranje biciklističke staze kod gradskih bazena, naprave nova dečija igrališta u gradu a stara renoviraju. A jedan od budućih projekata je i otvaranje letnje scene za mlade.

"Želimo da afirmišemo kulturni život mladih, da imau prostora da iskažu svoje sposobnosti i da ih ljudi čuju na jedan nov način, a sve to da bude dostupno građanima. I pored benefita koji će imati mladi, imaće i građani u vidu jednog novog sadržaja u gradu", rekla je Minja Obradović, član gradskog veća za upravljanje projektima međunarodnu i unutrašnju saradnju, i dodala da će u dečijem parku biti obnovljena i krating staza koja će služiti kao poligon za edukaciju mladih u učešću u saobraćaju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu