Direktor OŠ "Radoje Domanović": Kragujevačka deca uopšte nisu bila zavejana! - iKragujevac


Vesti

Vest koja je prošle noći stigla sa Tare, da su deca iz Kragujevca ostala zavejana na planini uopšte nije tačna, tvrdi Milan Vukašinović, direktor osnovne škole "Radoje Domanović". On kaže da je zaglavljen autobus bio prazan, jer je tek bio krenuo po decu na Tari koja su bila na rekreativnoj nastavi.

-Deca uopšte nisu bila u autobusu, već u hotelu „Omorika“. U subotu su po njih krenula dva autobusa. Jedan je stigao na Taru i prevezao decu do Kragujevca koja su sinoć bezbedno stigla. Drugi je na putu do hotela ostao zaglavljen i nije ni stigao do „Omorike“. Već tada smo se direktor hotela i ja dogovorili da deca ostanu još jednu noć. Napravila se prava drama zbog dece koja uopšte nisu bila u autobusu. Čak šta više imali su u hotelu oproštajnu žurku i lepo se provodila. Svim roditeljima je bilo javljeno da će deca ostati još jednu noć, kaže direktor škole Milan Vukašinović.

Na Tari je bilo 107 dece ove škole. Druga grupa učenika četvrtog razreda je jutros krenula sa Tare i kako tvrdi Vukašinović autobus je tehnički pregledan, proverene su psihofizičke sposobnosti vozača, a ispred autobusa je sve vreme čistač snega. Oni bi danas popodne trebalo da stignu u Kragujevac.

alo.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu