Kragujevačka deca iz zavejanih autobusa bezbedna na Tari - iKragujevac


Vesti

Dva autobusa iz Kragujevca bila su zavejana na pola puta između Kremana i Tare. Oni su juče oko podneva stigli na Taru prevozeći decu na rekreativnu nastavu. Prvo je izvučen jedan autobus, a sva deca su smeštena u hotel, zbrinuta i nahranjena. Ubrzo je izvučen i drugi kragujevački autobus.

Upravnik Hotela "Omorika" na Tari Milan Lazović rekao je da je uprava hotela odmah poslala čistač i izvukla prvi autobus, sazanje RTS.

"Deca koja su tim autobusima, njih 50, došla na Taru na rekreativnu nastavu, prebačena su odmah u hotel i smeštena. Roditelji nemaju razloga za brigu. Na povratak kući u Kragujevac čekalo je 100 osnovaca koji su završili rekreativnu nastavu u Hotelu "Omorika". Polovinu smo poslali kući jednim autobusom koji je izvučen iz snega, dok ostala deca čekaju da se reši problem sa drugim autobusom", kaže Lazović.

"Za oko 60 dece obezbeđen je smeštaj i hrana i oni će ujutru u osam časova poći za Kragujevac", rekao je Lazović za RTS, i dodao da će oni ostati još jednu noć na Tari.

Naveo je da je autobus izvučen iz snega i popravljen, a da će ujutru proći i tehnički pregled pre polaska za Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu