Zimski uslovi vožnje - iKragujevac


Vesti

Prestanak padavina i neprestane intervencije JP Putevi Srbije doprineli su boljoj prohodnosti puteva u odnosu prethodni dan. 

Vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje i otežan saobraćaj na području zapadne, centralne, južne i jugoistočne Srbije. Prema informacijama JP Putevi Srbije pored obilnih snežnih padavina, putarima pored novo-formiranog snega na kolovozu, veliki problem stvara izlivanje pojedinih reka i bujičnih potoka koji uslovljavaju nova klizišta ili odcepljenja pojedinih delova puta, oštećenje mostova, veće količine odrona, obaranje stabala ili dalekovoda što su takođe uzrok neprohodnih puteva.

Vozačima savetujemo da koriste puteve I prioriteta i da na put kreću sa dovoljnom količinom goriva u rezervoaru, jer su zbog ovakvih vremenskih prilika česti prekidi u saobraćaju uz moguće duže zastoje.

Kamionima sa prikolicom i šleperima ukinuta je zabrana preko Iriškog venca. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca, otežan je saobraćaj i na prilaznim putevima Kopaoniku zbog vejavice i pojačanog vetra ali su sva tri prilaza ovom turističkom centru prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca. 

Saobraćaj je umerenog inteziteta na graničnim prelazima. Vreme zadržavanja putničkih vozila kreće se u intervalima do 30 minuta.

Prema podacima koje smo dobili od Uprave saobraćajne policije u prethodnom danu na putevima Srbije zabeleženo je 106 saobraćajnih nezgoda u kojima je 46 lica teže i lakše povređeno.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu