Gradonačelnik na društvenim mrežama - iKragujevac


Vesti

S obzirom na sve veći značaj interneta i društvenih mreža nije neobično to što se i sve veći broj političara često oglašava putem neke od njih. 

Radomir Nikolić, prema našim saznanjima, na sve popularnijem Tviteru nema nalog, dok na Fejsbuku ima profil. Pored profila, tu je fan strana koja je pre nekoliko dana i verifikovana.

Zanimljivo je to što je Nikolić, posle predsednika Republike, premijera Aleksandra Vučića koji je podjednako zastupljen i putem fan strane i profila na Tviteru i nekolicine ministara, prvi gradonačelnik i prvi političar u Šumadijskom okrugu koji je dobio, žargonski rečeno, ''plavi bedž'', što zapravo znači da je njegova fan strana koja broji 13 396 fanova u ovom momentu, i verifikovana kao autentična i njegova zvanična prezentacija na internetu.

Ono što znamo je da je, prema politici Fejsbuka, mali broj javnih ličnosti podlegao proveri autentičnosti i dobio status verifikovanog naloga, a ova opcija je dostupna od 2013.godine dok poznati korisnici Tvitera već dugo imaju ovu mogućnost na raspolaganju.

Kako objašnjavaju u ovoj kompaniji, poznatim ličnostima verifikovani nalozi omogućavaju da razdvoje oficijalne profile i fan stranice od onih koje otvaraju fanovi, ali i garantuju autentičnost vesti i objava na Facebook-u.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu