Prijem za delegaciju iz Sombora - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima organizovao je danas prijem za gradonačelnika Sombora Sašu Todorovića i direktora JKP ''Čistoća'' Nikolu Pajića.

Naime, upoznati sa problemima koje Kragujevac trenutno ima u odvoženju otpada, somborska “Čistoća“ je prema Pajićevim rečima, ustupila kolegama iz Kragujevca na korišćenje bez nadoknade auto smećar, star osam godina, kapaciteta 22 kubika.

Sombor ima 13 vozila što je sasvim dovoljno da podmiri potrebe grada od 90 000 stanovnika. Ovo je gest dobre volje i nadam se, rekao je Nikola Pajić da ćemo vrlo brzo u Kragujevcu uručivati ključeve novih vozila.

Prema rečima Dejana Raonića direktora “Čistoće“ Kragujevac ima veliki problem i u ovom trenutku nedostaje bar pet kamiona da bi mogli da podmirimo sve potrebe grada. Imamo 13 vozila, prosečne starosti oko 18 godina. Poslednji put tri kamiona su nabavljena 2007. godine a 2012. godine dva smo dobili iz donacija.

Sličnu situaciju u komunalnoj delatnosti zatekao je i Saša Todorović gradonačelnik Sombora po dolasku na vlast. Potpuno razumem u kakvom je stanju zatekao istu delatnost i Radomir Nikolić u Kragujevcu. Sombor je bio malo brži, kazao je Todorović, u prethodnom periodu nabavili smo još tri nova vozila i zato smo bili u mogućnosti da jedan od tih auto smećara ustupimo na korišćenje dok to bude potrebno.

Zahvaljujući se na razumevanju Radomir Nikolić gradonačelnik Kragujevca je pored ostalog rekao da nam ovakav vid podrške mnogo znači jer će sanirati problem na neko vreme. Naravno, to nije dovoljno jer je reč o privremenom rešenju i mi intenzivno radimo na tome da obezbedimo kompletnu mehanizaciju za “Čistoću“ i verujem da ćemo u tome uspeti jako brzo.

Inače, na današnjem prijemu razgovaralo se i o drugim problemima sa kojima se svakodnevno susreću lokalne samouprave. Na nama je da razmenimo iskustva, čujemo predloge za rešavanje problema koji nas muče, da učimo jedni od drugih. Verujemo da ćemo u narednom periodu objediniti sva pozitivna iskustva koja imaju uspešne opštine u Srbiji i sve to primenimo i u Kragujevcu – zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu