Skupština Kragujevca razrešava direktora koji ne radi osam godina - iKragujevac


Vesti

Skupština Kragujevca trebalo bi da na sednici u petak, 27. februara razreši dužnosti zamenika direktora Radio-televizije Kragujevac (RTK) kome je radni odnos u toj medijskoj kući prestao još pre osam godina.

Diplomirani ekonomista Radiša Ranković dobrovoljno je napustio RTK, uz socijalni program i radni odnos mu je prestao na osnovu rešenja o otkazu ugovora o radu koji je doneo Upravnog odbora RTK-a 31. decembra 2007. godine.

Uprkos tome, Ranković je i dalje upisan kao zamenik direktora te medijske kuće u Agenciji za privredne registre.

Pošto lokalna skupština nije razrešila Rankovića, inicijativu za formalno razrešenje pokrenuo je novi saziv Nadzornog odbora RTK, 4. februara ove godine.

"Osnovni razlog za pokretanje ove incijative je obaveza Javnog preduzeća RTK da, nakon usklađivanja odluke o osnivanju preduzeća sa Zakonom o javnim preduzećima, Agenciji za privredne registre podnese prijave za promenu podataka upisanih u registar", naveo je Nadzorni odbor.

Odbor je naveo da se i ranije tokom podnošenja prijave za izmenu podataka RTK suočavao sa problemom nemogućnosti upisa podataka pored ostalog i zbog upisanog podatka da je zamenik direktor osoba kojoj je radni odnos prestao.

Rankovića je Skupština grada Kragujevca imenovala za zamenika direktora u RTK u januaru 2005. godine.

Nadzorni odbor RTK traži od lokalnog parlamenta da donese akt o prestanku funkcije zamenika direktora od 31. decembra 2007. godine, kada je Rankoviću i prestao radni odnos u toj medijskoj kući.

beta.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu