KG: Uskoro saniranje trotoara i rupa u Kosovskoj ulici - iKragujevac


Vesti

Raskopani trotoari i zadržavanje vode posle svake kiše, dugogodišnji su problemi stanovnika Kosovske ulice koji žive u blizini Poliotehničke škole. Iz Gradske uprave obećavaju rešavanje problema u ovoj građevinskoj sezoni.

Građani ove ulice kažu da je više izvođača u periodu od 2004. godine raskopavalo trotoare, ali da ih niko nije vratio u prvobitno stanje. Osim zadržavanja vode problem je i kretanje pešaka jer su trotoari raskopani, na mnogimmestima se nalaze kontejneri, pa pešaci moraju da se kreću ulicom, što je nebezbedno.

U Gradskoj upravi obećavaju da će u ovoj građevinskoj sezoni trotoari biti sređeni, ali da je za dugotrajno rešavanje problema potrebna rekonstrukcija cele ulice.

"Kosovska ulica ima problem, rekonstruisana je oko 2004. godine i tada je loše urađena u samom startu, loše su urađeni padovi ulice i otežavajuća okolnost je to što je Kosovska jedna od najnižih ulica u gradu u koju se praktično sliva sva voda iz Pivare i okolnih ulica koje gravitiraju njoj", rekao je za RTK član gradskog veća za komunalne delatnosti Zoran Jovanović, i dodao da će vrlo brzo biti preduzete mere na saniranju rupa i trotoara ali da je za dugotrajno rešenje potrebna rekonstrukcija cele ulice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu