Podnete krivične prijave zbog afere auto-prikolica - iKragujevac


Vesti

Zloupotreba ovlašćenja dobila je epilog podnošenjem krivičnih prijava protiv šest osoba od strane Policije. Oni su osumnjičeni da su od januara 2010. do februara 2013. godine zloupotrebili proizvodnju i prodaju auto-prikolica.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije se kaže da su podnete krivične prijave protiv dve osobe iz Kragujevca, dve iz Niša, jedne iz okoline Smederevske Palanke i jedne iz Petrovca na Mlavi.

Odgovornom licu samostalne zanatske radnje “Aron-Iron” iz Kragujevca, Mašinski fakultet u Kragujevcu izdao je sertifikate da serijski proizvodi određene tipove auto-prikolica, a od Instituta za standardizaciju Srbije dobio je odobrenje za ukucavanje brojeva šasije na novoizrađenim auto-prikolicama. Sumnja se da je ovaj Kragujevčanin prodavao auto-prikolice inostranih proizvođača, kao i ručno izrađene auto-prikolice i izdavao falsifikovane račune kao da su auto-prikolice proizvedene u “Aron-Iron”. Postoji i sumnja da je na gotove prikolice ukucavao nove brojeve šasija.

Policija je otkrila i da su dve osobe iz Niša, jedna osoba iz Petrovca na Mlavi i jedna osoba iz Kragujevca, u nameri da zakonski registruju svoje auto-prikolice, ostvarivali kontakte sa njim, i da im je on izdavao falsifikovane račune i na taj način omogućavao legalnu registraciju.

Protiv osumnjičenih podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu