Kragujevčani biju svoje žene - iKragujevac


Vesti

Da i u Kragujevcu ima nasilja nad ženama pokazuje nam podatak kragujevačke sigurne kuće „Oaza sigurnosti“. U toku samo jednog dana čak četiri žene zatražile su spas u kragujevačkoj „Oazi sigurnosti“ zbog nasilja u porodici, a s njima i petoro dece. Sve su došle zato što su ih tukli muževi, a jedna od njih se javila jer joj je sin pretio da će je ubiti.

- Dve žene su već tražile spas ranije, dok je majka od 60 godina, kojoj je pretio sin, već jednom preživela da joj stavlja nož pod grlo tražeći novac - priča Vera Simić za Blic, direktorka „Oaze sigurnosti“,

U sigurnu kuću za 14 meseci se sklonilo 95 žena i 54 dece.

- Prva se javila žena od 50 godina s modricama na rukama. Ima troje dece, kuću, ali je muž ne ostavlja na miru iako se iselio. Posle nje je stigla žena od 25 godina sa dvoje male dece. Muž ju je pijan udarao pesnicama po licu, a kada je pala, šutirao ju je. Istog dana je došla i žena koja je od vanbračnog supruga dobila batine. Na kraju se pojavila i starija žena koja je bežala od sina. Stavljao joj je nož pod grlo i tražio novac jer je alkoholičar. Kažnjen je prekršajno, novčano do 50.000 dinara - priča Simićeva. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu