Kragujevčanin kupio poplavljen automobil - iKragujevac


Vesti

Ukoliko kupite auto, na primer, star četiri godine, a prodavac garantuje da radi "kao nov", samo je zaglavljen mehanizam desnog prozora, a unutra se oseća čudan, pomalo ustajao miris. Nakon nekog vremena počne da se kvari sve, od volana do elektronike. I nakon odlaska kod majstora saznate da je auto, u stvari, "nastradao" u majskim poplavama. To se dogodilo jednom Kragujevčaninu.

Urošu K. (29) iz Kragujevca se desilo ovako nešto.

"Letos sam, na jednom autoplacu u Čačku, kupio žutu “škodu fabiju”, koja je na prvi pogled zaista izgledala sasvim okej. Farba je bila očuvana i kola su išla super. Kako su meseci prolazili, kao da je sve krenulo da otkazuje. Kad mi je, posle dva meseca, otkazao servo volan, otišao sam kod majstora i on mi je posle par dana rekao da su morali da mi zamene ceo mehanizam, jer je pukao kad su pokušali da ga poprave. Znajući da su kola relativno mlada, to mi je bilo jako čudno", priča Uroš.

Kad kupite auto koji je 2009. godište i platite ih 4.000 eura, ne očekujete da će vam se nešto toliko brzo pokvariti. Ali to nije bio kraj. Nedugo zatim, na kolima se pokvarila elektrika i farovi nisu radili ispravno, a unutra je počeo da se oseća nekakav miris paljevine.

"Kad sam kupio kola, primetio sam da, kad malo duže stoje zatvorena, iz njih krene da isparava pomalo ustajali miris. Kupovao sam osveživače, ali ništa. Onda je počeo da se oseća miris paljevine, plina, pa sam se uplašio da se nešto nije zapalilo", objašnjava Uroš.

On je tad, odvezao kola kod majstora na generalnu proveru, koji je ubrzo utvrdio da je njegov auto izvučen iz poplave. Automehaničar i električar Vladimir O. kaže da mu je bio dovoljan jedan pogled da u svoju tvrdnju bude potpuno siguran.

Izvor: 24 sata

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu