Uhapšen vlasnik dve agencije u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Policija u Kraljevu uhapsila je pet osoba, među kojima i jednog policajca, zbog primanja i davanja mita. Policija sumnja da je od avgusta prošle godine policajac I. S. za novčanu nadoknadu dostavljao advokatu Lj. O. podatke o saobraćajnim nesrećama u Srbiji.

Uhapšeni su policajac iz Kraljeva I. S. (45), advokat iz Čačka Lj. O. (52), vlasnik dve agencije u Kragujevcu i posrednik M. M. (60), radnik u ove dve agencije i posrednik A. K. (44), kao i posrednik iz Čačka D. Z. (59), saopšteno je iz policije, prenosi Beta.

Policija sumnja da je od avgusta prošle godine policajac I. S. za novčanu nadoknadu dostavljao advokatu Lj.O. podatke o saobraćajnim nesrećama u Srbiji i o povređenim i oštećenim osobama, koji su mu bili dostupni u obavljanju poslova.

Po realizaciji predmeta i naplati naknade štete za osobe čije je podatke I. S. dostavio, advokat Lj. O. mu je lično ili preko posrednika M. M, A. K. i D. Z. plaćala u gotovom i to 20 evra za dostavljanje podataka o osobama koje su u saobraćajnim nezgodama lakše povređene, 30 evra za podatke o težim povredama i 50 evra za podatke o poginulima.

Dosadašnjim radom je utvrđeno da je I. S. advokatu Lj. O. omogućio da dođe do podataka više od 40 oštećenih osoba, koje su pristale da ih ona zastupa pred nadležnim sudovima u postupku nadoknade štete od siguravajućih društava.

Za ovu uslugu dobio je ukupno 310 evra i 41.000 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu