Kragujevac finansira program Narodne kuhinje i ove godine - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkoj Narodnoj kuhinji dnevno se priprema 700 obroka koje koristi 419 porodica, šest dana u nedelji. Među korisnicima je i 270 dece do 14 godina, od toga oko 60 beba.

Grad Kragujevac i u 2015. godini nastavlja da u kontinuitetu finansira program Narodne kuhinje koji se sprovodi u partnerstvu sa Crvenim krstom kao i program besplatnih đačkih užina. Tim povodom, Narodnu kuhinju je danas posetio sekretar Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, Nikola Ribarić.

Grad Kragujevac izdvaja značajna sredstva iz budžeta za finansiranje Narodne kuhinje. Oko 16 miliona dinara planirano je da se i ove godine izdvoji iz budžeta za te namene. Takođe, grad izdvaja i oko 14 miliona dinara za đačku kuhinju, to je jedan zdrav i kvalitetan obrok za decu iz socijalno ugroženih porodica iz osnovnih škola i svakako razmišlamo o tome da ovaj program proširimo i na srednje škole - kaže Ribarić.

Agata Živojinović, socijalni radnik Crvenog krsta Kragujevca ističe da su tokom prošle godine udruženja poljoprivrednika koja su korisnici sredstava iz agrarnog budžeta grada, donirala Narodnoj kuhinji svoje proizvode, mleko i mlečne proizvode, voće i meso čime su obogaćeni dnevni obroci korisnika, što je posebno značajno za decu korisnike Narodne kuhinje. U saradnji sa gradom i Centrom za socijalni rad, Crveni krst je sproveo program dodele jednokratnih pomoći u okviru koga je 817 porodica dobilo paket hrane i higijene. Grad je podržao i akciju «Selu u pohode» u okviru koje su zaposleni i volonteri Crvenog krsta obišli pet seoskih sredina, pre svega staračka domaćinstva koja spadaju među najugroženije kategorije..

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu