Saradnja grada Kragujevca i Regije Emilija Romanja - iKragujevac


Vesti

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković  i Luka De Pjetri u ime Regije Emilija Romanja potpisali su danas ugovor “Podrška politici za decu i mlade u Srbiji“.

Reč je o programu koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Italije, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Srbije, a kofinansira Regija Emilija Romanja.

Naročito smo počastvovani što nakon ranije uspostavljene i vrlo plodne saradnje imamo novi zadatak, koji govori da idemo napred u razvijanju tradicionalno dobrih odnosa, kazao je Luka De Pjeti odgovoran za implementaciju projekta. Naša regija je dobila zaduženje od državnih struktura da vodi ceo proces implementacije projekata, što znači da više nećemo govoriti o pomoći nego o saradnji. Ovakve aktivnosti dovešće sigurno grad Kragujevac na veoma visok nivo u smislu evropskih standarda i doprineti razvoju i približavanju Evropskoj uniji.

Radi se o nastavku započete saradnje sa Regijom Emilija Romanja odnosno o finansijskoj donaciji od 75 000 evra i njihovoj institucionalnoj podršci da nastavimo sa formiranjem Centara za mlade, kazao je Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika Kragujevca. Zato su učesnici u ovom projektu Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ i Predškolska ustanova “Nada Naumović“ jer će u okviru projekta biti renovirano i obdanište. Prošli put, podestio je Zdravković, renoviran je vrtić “Čuperak“.

Ovaj projekat je nastavak ranije započetih aktivnosti, pored Centra za mlade u Poskuricama koji je renoviran i opremljen i obdaništa Čuperak, sada ćemo opremiti još neko obdanište, a videćemo da uključimo i centar za mlade uŽdraljici – kazala je Minja Obradović član veća za upravljanje projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju. Ovde imamo i aktivnosti osnivanja foruma, gde će se raditi na razvijanju nekih novih usluga. Pored inkluzije, omogućićemo mladima da na edukativan način provode slobodno vreme u Centrima za mlade, da nešto nauče i razvijaju svoje veštine.

Trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i da unapredimo kvalitet usluga za mlade, ali i inkluzivno obrazovanje, kroz aktivnosti naše dve ustanove “Kneginja Ljubica“ i “Nada Naumović“. Prema rečima Gordane Damnjanović člana veća za zdravstvo i socijalna pitanja, ovakav vid podrške i saradnje će značajno uticati na unapređenje kvaliteta rada u tim ustanovama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu