Predsednik Nikolić u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predsedavaće danas u Kragujevcu prvom sednicom Saveta za realizaciju projekta revitalizacije "Kneževog arsenala".

Nikolić je prihvatio poziv grada Kragujevca i Univerziteta u tom gradu da bude pokrovitelj projekta revitalizacije "Kneževog arsenala", u okviru kompleksa "Milošev venac".

Reč je o starom gradskom jezgru Kragujevca, sa značajnim objektima iz političke, industrijske i kulturne istorije moderne Srbije.

Predlog predsedniku Srbije za pokroviteljstvom nad tim projektom uputili su grad Kragujevac, koji svoj budući razvoj prepoznaje u obnovi tog gradskog prostora i njegovom pretvaranju od svojevrsnog "zabranjenog grada" unutar gradskog jezgra do centra znanja, kulture, kreativnih industrija i savremenog poslovanja.

To je predlog i Univerziteta u Kragujevcu, koji taj prostor prepoznaje kao ambijentalnu sredinu koja doprinosi daljem razvoju umetničkih oblasti, u skladu sa planovima Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Projekat će doprineti urbanoj modernizaciji Kragujevca kao prvom industrijskom centru moderne Srbije.

Nikolić je, prihvatajući se pokroviteljstva, predložio osnivanje Saveta za realizaciju Projekta revitalizacije "Kneževog arsenala".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu