Otvoren KG kids fest - iKragujevac


Vesti

Nastupom mališana iz vrtića "Kolibri", na "Šumadija sajmu" danas je svečano otvoren peti Dečiji sajam – Kg kids fest koji ove godine ima i humanitarni karakter, a prikupljena pomoć namenjena je višečlanoj porodici Filić koja se još ne nalazi u sistemu socijalne zaštite.

Sajam je u ime grada Kragujevca koji je i ove godine njegov generalni pokrovitelj, otvorila Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

"Šumadija sajam" je organizujući ovaj, peti po redu Dečiji sajam učinio korak dalje, kada se radi ne samo o edukaciji, o zabavi, o razonodi, već i kada se radi o humanosti, jer ovogodišnji sajam ima jedan socijalni karakter. Prvi put ove godine "Šumadija sajam" je pružio ruku podrške jednoj socijalno ugroženoj porodici koja nije u sistemu socijalne zaštite, prodajom takmičarskih brojeva – rekla je Gordana Damnjanović.

Ona je poželela organizatorima da humani aspekt sajma postane od ove godine jedna lepa tradicija kao što je Dečiji sajam - Kg kids fest na "Šumadija sajmu" već postano tradicionalno mesto dobrih susreta, druženja, osmeha, roditeljstva i humanosti. Nakon svečanog otvaranja, ispred zgrade "Šumadija sajma", Vatrogasna brigada Kragujevca organizovala je pokaznu vežbu i druženje sa najmađima.

Na centralnoj biti tokom sva tri sajamska dana, od 5. do 7. februara, smenjivaće se plesne i baletske grupe, lutkarske predstave, animatori, a svoju ponudu najmlađima će predstaviti i biblioteka, dečji časopisi, škole stranih jezika, sportski klubovi. Kao prateći deo programa biće organizovane brojne edukativne radionice i predavanja u saradnji sa pedijatrima i logopedima Doma zdravlja, stomatolozima i sportskim društvima, dok će u saradnji sa MUP Srbije biti organizovana interaktivna radionica o saobraćajnoj kulturi.

Posetioce sajma očekuje veliko sniženje dečje garderobe i nekoliko zabavnih parkova.

Ulaz za posetioce je besplatan, a radno vreme sajma je od 11 do 20 sati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu