Održana sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga - iKragujevac


Vesti

Danas je održana prva redovna sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga.

Sednici su prisustvovali načelnik okruga Damjan Srejić, predsednici opština Aranđelovac, Topola, Knić, Lapovo, Rača kao i zamenik gradonačelnika grada Kragujevca. Pored redovnih članova Saveta sednici su prisustvovali i načelnik Policijske uprave, načelnici Sektora za vanredne situacije i direktor JP „Direkcija za urbanizam“.

Na sednici se govorilo o aktuelnim problemima u Okrugu ali je posebna pažnja posvećena formiranju regionalnog preduzeća „Direkcija za urbanizam“ kao i o formiranju i unapređenju sistema civilne zaštite. Dogovoreno je da se ustanovi zajednička platforma svih lokalnih samouprava iz Okruga koja bi predstavljala polaznu tačku za nastupanje ka fondovima Evropske Unije iz ove oblasti.

Načelnik okruga, Damjan Srejić, izjavio je da su nam priroda i prirodne nepogode u prošloj godini pokazale neophodnost postojanja sektora civilne zaštite. Organizovanje ljudi iz lokalne zajednice koji poznaju teren, ljude i njihove navike pokazale su se ključnim u elementarnim nepogodama. Takođe je istakao da je to ujedno i njihova zakonska obaveza, zbog čega su prvi u Srbiji pokrenuli ovu temu pred članicama lokalnih samouprava Šumadijskog okruga. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu