Zakazana XI sednica Skupštine grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Postupajući po zahtevu odborničkih grupa Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke, koje su juče zatražile sazivanje sednice Skupštine grada Kragujevca po hitnom postupku, predsednik gradskog parlamenta Milan Urošević ocenio je zahtev kao opravdan i za petak 6.debruar sa početkom u 9 časova zakazao XI redovnu sednicu Skupštine grada.

 

Urošević je odluku doneo nakon konsulatacija koje je sa zamenikom predsednika Skupštine grada Slavicom Kominac održao sa šefovima odborničkih grupa u gradskom paralmentu.

Na konferenciji za novinare koja je zatim održana u Svečanom salonu zgrade Uprave grada Urošević je rekao da poštujući demokratske principe i zakonsku obavezu, zahtev za održavanje sednice po hitnom postupku više od jedne trećine odbornika, sasvim je dovoljan razlog da zakažem sednicu. Imajući u vidu da je tema zbog koje je zatraženo održavanje sednice po hitnom postupku veoma bitna, jer ne možemo biti slepi pred problemima koje ima naš komunalni sektor, smatram da je veoma bitno da se i javnost upozna sa situacijom i kako bi gradonačelnik, resorni član veća i drugi članovi veća obavestili i odbornike i Kragujevčane šta se preduzima i šta je urađeno u proteklom periodu.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević obavestio je javnost, a pre toga i šefove odborničkih grupa u Skupštini grada Kragujevca, da je Skupštini grada kao osnivaču stigao dopis Štrajkačkog odbora JKP “Čistoća“ u kome se navodi da je danas u 10 časova doneta Odluka o prekidu generalnog štrajka u ovom preduzeću.

U obrazloženju ove Odluke navodi se da nakon dužih razgovora Štrajkačkog odbora Čistoće sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem dana 31.januara, kada je postignut dogovor o sukcesivnom prebacivanju novca na račun ovog komunalnog preduzeća sve dok se ne izmiri usaglašeni dug a da radnici JKP “Čistoća“ počnu sa normalnim procesom rada. “Do ovog momenta je izmiren jedan lični dohodak. Prekid štrajka se vrši ne zbog potpunog ispunjenja štrajkačkih zahteva već zbog uzajmnog poverenja dveju strana“, navodi se u obrazloženju odluke o prekidu generalnog štrajka u JKP “Čistoća“.

Odbornici Skupštine grada će u petak 6. februara, na XI sednici po hitnom postupku, razmatrati i Predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Mikice Stefanovića iz odborničke grupe Pokret za naš grad- prof.dr Nebojša Zdravković koji će na ovom mestu zameniti upravo Nebojšu Zdravkovića koji je na poslednjoj sednici gradskog paralmenta izabran za zamenika gradonačelnika čime mu je prestao odbornički mandat.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu