Redovna sednica Skupštine grada u petak - iKragujevac


Vesti

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, u petak, 25. januara, predsednik Skupštine grada, Saša Milenić, zakazao je za petak, 1. februar, 7. redovnu sednicu Skupštine grada. Na dnevnom redu ovog zasedanja, između ostalog naćiće se odluka o angažovanju revizora završnog računa budžeta grada Kragujevca za 2012. godinu kao i odluke o kreditnim zaduženjima grada.

Ono što je obeležilo proces pripreme ove redovne sednice su poslovi koje su intenzivno ovih dana vodili i Gradsko veće i odbornici Skupštine grada.

Naime, Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici utvrdilo predlog Zaključka koji se tiče aktuelnih političkih dešavanja u gradu Kragujevcu i vanredne okolnosti, sa zahtevom da se održi sednica Skupštine grada po hitnom postupku. Taj zahtev je ušao u skupštinsku proceduru juče u 14 časova i 50 minuta. Kasnije, stigao je i zahtev koji je potpisala većina odbornika Skupštine grada, oko 50, u istovetnom obliku. “Od prispeća prvog imao sam 24 sata vremena da odlučim kako da po tom zahtevu postupim, da se ne saglasim sa stečenim uslovima za zakazivanje sednice po hitnom postupku ili da se saglasim i zakažem sednicu po hitnom postupku. Međutim, ono što se desilo kasnije, jesu kontaki sa najvišim predstavnicima države i politike u Republici Srbiji. Ti kontakti su išli u pravcu uveravanja da Republika prepoznaje problem u Kragujevcu i da će uložiti dodatne napore da problemi budu rešeni“, rekao je Milenić.

Predsednik Skupštine grada dodao je i da, iako su stečeni uslovi za sazivanje sednice po hitnom postupku, u cilju efikasnosti i racionalnosti poslova Skupštine grada, predložio je Gradskom veću grada Kragujevca i odbornicima koji su podneli pisani zahtev za sazivanje sednice po hitnom postupku, da ovaj zahtev preformulišu u zahtev za proširenje dnevnog reda već zakazane 7.redovne sednice gradskog parlamenta. “Što se tiče sednice Skupštine grada po hitnom postupku, i bez njenog zakazivanja, dve osnovne dileme i razlozi njenog sazivanja otpali su i pre nego što je zakazana. Skupštinska većina je potvrdila da postoji, izričitim potpisima svih odbornika stranke Zajedno za Šumadiju, G17 plus, LDP, SPO i odbornika DSS. Drugi razlog, da Grad traži sa de zvanični državni organi odrede prema problemima u Kragujevcu je, u jednom, neformalnom obliku, pribavljen u toku konsultacija koje su prvo održane u Beogradu, a sa kojih su predstavnici tokom jučerašnjeg dana došli u Kragujevac da nas upoznaju sa raspoloženjem najviših političkih vlasti u zemlji.

Zato s pravom očekujemo da će razvoj grada Kragujevca, neometani rad lokalne samouprave, i stvaranje novih investicionih prilika za upošljavanje Kragujevčana i dalje ostani glavno usmerenje politike ovog grada i da će ljudska i građanska prava Kragujevčana i njihovo pravo na lokalnu samoupravu biti i na nivou republike odbranjeni i potvrđeni“, zaključio je Milenić.

izvor: portal grdske uprave 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu