Ambasador Nemačke u poseti Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm sa svojim saradnicima doputovao je danas u naš grad. On je naglasio je da je Kragujevac značajan grad za razvoj odnosa između Srbije i Nemačke. 

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima priredio je prijem za ambasadora Vilhelma i njegove saradnike.

Stevanović je u razgovoru sa njegovom ekselencijom gospodinom Vilhelmom istakao dobre odnose gradske vlasti sa ambasadoom Nemačke od 1996. godine, kao i značaj prijateljstva i pobratimstva sa gradom Ingolštatom koje traje jednu deceniju.

Ambasador Nemačke položio je venac kraj spomenika streljanim đacima u Šumaricama i posetio muzej „21. oktobar“.

Saradnja gradske vlasti sa amabasadom Nemačke u Srbiji je dobra, a takve veze uspostavljene su od dolaska demokratske vlasti u Kragujevcu 1996. godine, rekao je Stevanović u razgovoru sa ambasadorom Nemačke.

Stevanović je istakao i dobru saradnju stranke na vlasti Zajedno za Šumadiju sa nemačkom partijom CSU.

Prema rečima ambadasora Nemačke Kragujevac je značajno mesto za razvoj odnosa dve države.

Poseta Kragujevcu je, kako je rekao, potvrda njegovog opredeljenja da svoju funkciju vrši i van Beograda, upoznavanjem sa drugim gradovima i regionima u Srbiji.

Ambasador Hajnc Vilhelm izrazio je želju i da oda poštu žrtvama fašističkog zločina u oktobru 1941. godine i položio je venac kraj spomenika streljanim đacima.

Prvi put od imenovanja za ambasadora u Srbiji, u septemburu prošle godine, Hajnc Vilhelm je posetio muzej „21. oktobar“ u Šumaricama. 

 

Foto : Fonet

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu