KRAGUJEVAC: ''Hladno pivo'' stiže na Arsenal fest - iKragujevac


Svaštara

KRAGUJEVAC - Kultni zagrebački pank rok bend Hladno pivo i njegov frontmen Mile Kekin dolaze na Arsenal Fest 09, koji će se održati od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Arsenal je prvi festival na kome će Mile nastupiti najpre samostalno kao kantautor 20. juna na Garden Stage-u, gde promoviše svoj novi album "Kuća bez krova", a dan kasnije 21. juna pevaće na Main Stage-u sa matičnim Hladnim pivom.

"Na Arsenalu ću nastupati najprije sam, kao predgrupa svog benda Hladno pivo", našalio se Mile Kekin, dodavši:

"Verujem da će to izazvati dosta pometnje među ljudima, ko šta sad gde svira, ali to je prvi put da smo se našli u takvoj situaciji. Nije isti dan pa će ljudima biti lakše da povežu".

Na albumu "Kuća bez krova" Kekin je snimio deset autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog benda. Sa albuma "Kuća bez krova" su kao singlovi i spotovi izdvojene pesme "Reno 4", "Atlas", "Takav par" i "Atlantida".

"Ne radim istu stvar kao sa Hladnim pivom. Sviram sa sviračima koji su me pratili na 'Kući bez krova', pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog 'U dva oka' (2001). Znam da publici nije lako da me odvoje me od Hladnog piva, ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički ovo je sasvim drugi film, puno smireniji i sa glavnim junakom koji jako liči na mene", kaže Mile.

Hladno pivo za svoj nastup 21. juna na Main Stage-u Arsenala priprema, kaže Mile, "kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju".

"Verujem da ćemo malo osvežiti repertoar i predstaviti i neke pesme koje dugo nismo svirali. Ove godine smo odlučili da sviramo samo velike festivale. Vraćamo se na Arsenal, gde sam bio zapanjen samom lokacijom, koja je fantastična! Kao iz romana Čarlsa Dikensa, kao da sviraš u industrijskom kvartu u Engleskoj. To mi se odmah svidelo, kao i svetska produkcija zvuka. Znala je da padne koja kap kiše, ali to do sada nije omelo dobre koncerte Hladnog piva na Arsenalu", kaže Mile.

Jedan od regionalno najznačajnijih bendova, Hladno pivo tri decenije rada obeležilo je prošle zime velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova, gde je snimljen nedavno objavljeni dvostruki CD i Blue-Ray "30 godina - Greatest Hits Live" (Croatia Records), sa kog je kao singl izdvojeno izvođenje pesme "Jednim osmijehom".

Publiku Arsenala očekuje "greatest hits uživo" nastup benda čiju su karijeru obeležile pesme kao štro su "Trening za umiranje", "Pjevajte nešto ljubavno", "Svijet glamura", "Teško je ful biti kul", "Šamar", "Ezoterija", "Soundtrack za život", "Nije sve tako sivo", "Konobar", "Samo za taj osjećaj", "Na ovim prostorima", "Trening za umiranje"...

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa može se nabaviti po ceni od samo 2.300 dinara.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu