Gde da stavite i kako da ukrasite novogodišnju jelku da bi unela harmoniju u vaš dom? - iKragujevac


Svaštara

Kupili ste jelku i počinje omiljeni deo - ukrašavanje! Poslušajte šta feng šui učitelji savetuju kako da je okitite i gde da je smestite kako bi pokrenula dobru energiju i donela vam bolju novu godinu.

Vreme praznika je uvek stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Feng šui stručnjaci predlažu da jelku smestite u zavisnosti šta želite i očekujete od naredne godine:

Istok ( zdravlje i porodica)
Jugoistok (novac i obilje)
Jug (slava i reputacija)

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam doneti bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:

Sever (za karijeru): lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i beloj boji okačite na sever, jer simbolišu vodene i metalne elemente.

Zapad (kreativnost) – ubacite boje piput sive i zemljanih tonova koje će postaći vašu krativnu stranu.

Centar (za srce) – sve iste boje kao za sevoistom i jugozapad. Centar je srce jelke i ključan element, kao što je i u našem organizmu ovo najvažniji organ.

Severoistok (za samopouzdanje): preporučuju se ukrasi u crvenoj, pink, žutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simbolišu vatru i zemlju i odlične su za izgradnju ličnosti.

Severozapad (za povezivanje i komunikaciju) – iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni deo kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.

Jugozapad (za ljubav) – ovaj deo jelke ukrasite istim elementima kao i severoistok i nadajte se godini punoj ljubavi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu