Kragujevčani, evo kako da uočite da li vam je telefon zaražen virusima? - iKragujevac


Svaštara

Najslabija tačka pametnih telefona je to što su podložni virusima. Zbog toga, nemojte da okrećete glavu ukoliko primetite neki od znakova koji se nalaze u nastavku, jer oni pokazuju da je vašem telefonu potrebno temeljno čišćenje.

Nakon dužeg korišćenja telefona otprilike znate koliko bi trebalo da traje baterija u odnosu na intezitet korišćenja. Dakle, ako je vek trajanja baterije poprilično smanjen, a niste je punili više od 1000 puta, onda je u telefonu virus.

Kao i telefoni, tako su i virusi pametni, pa utiču na dolazne i odlazne pozive. Ne brinite, niste gluvi, ako primetite veći broj propuštenih poziva, a glasnoća je podešena kao i uvek, virus je logična misao. Ista priča važi i ako imate smetnje za vreme telefonskog razgovora.

Ovo su jedni od gorih virusa, jer nakon što se uvuku na vaš telefon krenu da bez kontrole šalju SMS poruke na posebne telefonske brojeve koji se dodatno naplaćuju.

Ista priča kao i sa telefonskim računima. Postoje virusi koji će tajno “pojesti” vaš besplatni internet, a onda kreće naplata.

Slično kao i sa trajanjem baterije, tako ste nakon nekog vremena upoznati i sa brzinom rada vašeg uređaja. Stoga posumnjajte na virus ako performanse vašeg telefona odjednom više nisu kao što su bile.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu