Sprečite krivljenje kičme Vaše dece na vreme - iKragujevac


Svaštara

Kičmeni stub i nervi koji izlaze iz kičmenog stuba obično su pod pritiskom. Pravilnom vežbom omogućavate ispravljanje kičme, koordinaciju unutrašnjeg i spoljašnjeg nervnog sistema, pomaže celijama da se prokrve, pojačava cirkulaciju i poboljšava srca, mozga, creva, bubrega i zdravlje i lepotu kože. Najpre se istegnite nekoliko puta, a potom i otpočnite vežbanje. 

Vežbu za poboljšanje zdravlja kičme izvodite tako što legnete na ravnu podlogu tako da podlogu dodirujete leđima, ruke opružite iznad glave i što više istegnite, noge su takođe opružene, a stopala u položaju od 90 stepeni u odnosu na trup. Potkolenice i pete, kao i bedra uvek su na podu. Stavite dlanove ispod vratnih pršljenova, skupite noge, celim telom težite ka podu, a nožnim prstima ka licu. U ovom položaju pomerate se brzim pokretima sa desne na levu stranu poput ribe koja brzo pliva. Pokreće se potiljak, dok kičma ostaje nepomična. Vežbu za poboljšanje funkcija organizma izvodite 1-2 minuta u pomenutom položaju. Istezanje pre vežbe traje nekoliko minuta, pritom istežete kičmu sa nekoliko strana. Petu jedne noge vucite napred dok se ispruženim rukama istovremeno istezete u suprotnu stranu. Isti postupak ponovite i sa drugom nogom po 5-7 puta.
Poboljšanje funkcije primetićete već nakon nekoliko dana. Maksimalni efekat postiže se izvođenjem vežbe dva puta dnevno, ujuto i uveče, najpre po minut, a onda produžite vreme vežbanja do 3 minuta.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu