Kragujevački "Skadar na Bojani" - iKragujevac


Sreski špijun

Čelnici gradske vlasti Kragujevca i dalje ignorišu već nepodnošljive probleme meštana sela Novi Milanovac, Resnik i Cvetojevac, kao i naselja Petrovac, usled haotičnog stanja ulice Dušana Đorđevića

I ako je pre par meseci prilikom protesta meštana navedenih naselja, predstavnik direkcije za izgradnju grada Veljko Merdžan, najavio rešavanje ovog gorućeg problema, nije se maklo sa mrtve tačke. Nakon protesta, na teren su poslate mašine koje su samo napravile još gori haos. Jedino što je urađeno je nekih 50-ak metara ivičnjaka.

.Aktuelni sazivi saveta MZ iz navedenih mesta bliski aktuelnoj vlasti, kao ni odbornici sa ovih područja ni prstom ne miču, ne bi li se makar ublažio ako već ne može da se reši ovaj gorući problem, koji traje već tri godine . Kolika je bahatost pojedinaca, vidi se i na fotografijama ispred magacina STR "Andreja" u naselju Petrovac, čiji kamioni već mesecima stoje parkirani, i koji otežavaju i onako vrlo teško odvijanje saobraćaja i predstavljaju ogromnu opasnost po učesnike. Najzanmljivije je to, što skoro svakoga dana u više navrata tuda prolaze pripadnici komunalne policije, koji su i više nego slepi za ovaj problem. A to je već jasan signal, da gradsku vlast i njene strukture više ni malo ne interesuju građani ovih mesta.


{jathumbnail off}

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac