Meštani kragujevačkih sela najviše se plaše da se ne razbole! [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Ambulanta u Ugljarevcu pokriva 5 sela sa ukupno 2024 punoletnih osoba. Doktor radi kad hoće nema određeno vreme, a u proteklih par meseci radio je samo ponedeljkom do 16 sati. Iako su meštani sela svojim sredstvima prošle godine prepokrili ambulantu oni još uvek nemaju adekvatno lečenje. Zbog katastrofalnog stanja, mnogi meštani okolnih sela su prinuđeni da pomoć lekara potraže na drugom mestu, što iziskuje dodatne troškove na njihov već preopterećeni budžet.

Meštani iz sela Dobrača, Ugljarevac, Veliko Šenje, Mala Vrbica i Ramaća  uspeli su da u selu Ugljarevac obezbede izgradnju zgrade namenjene za zdravstvenu zaštitu. Svojim novcem kupili su najsavremeniju dijagnostiku. Nesavesnim poslovanjem sva oprema iz ambulante je odneta i zamenjena starom i pohabanom. Ambulanta je sada prava ruina, koja samo ogromnim ulaganjem može da se privede funkciji.

{youtube}tPyJ7Oyhv2I{/youtube}
 

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac