Crna tačka Kragujevca: Pešački prelaz u Avalskoj ulici [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

U prethodnom periodu meštani Avalske ulice više puta su zahtevali od gradske vlasti i ostalih nadležnih institucija da reše problem sa kojim se svakodnevno susreću, ali do danas problem je ostao nerešen.

Nekada mirna jednosmerna Avalska ulica, od avgusta 2010.godine pretvorena je u crnu tačku za građane Kragujevca.Ova ulica je avgusta 2010.godine postala dvosmerna ulica sa četiri kolovozne trake i od tog trenutka preuzima ulogu tranzitnog puta, odnosno ulogu obećanih, a do danas nezavršenih obilaznica.

Usled toga došlo je do porasta kako broja vozila, tako i brzine kojom se vozila ovom ulicom kreću. Učestalost saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju u ovoj ulici i koje za posledicu imaju materijalnu štetu, ali i ljudske žrtve, iziskuje ozbiljniji odgovorniji pristup gradske vlasti.

Na deonici od raskrsnice na Aerodromu kod benzinske pumpe pa sve do raskrsnice kod Medicinske škole, kao jedini vid prevencije postavljeni su znakovi ograničenja brzine koji se nažalost u velikom broju slučajeva ne poštuju.U večernjim časovima, usled porušenih bandera u saobraćajnim nezgodama, jedan deo ulice je potpuno neosvetljen, što dodatno uvećava rizik.

{youtube}bNlsf-q05Fs{/youtube}

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac