Jedina neasfaltirana ulica u strogom centru Kragujevca [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

"Međuprostor" izmedju Nušićeve i Tanaska Rajića je jedino neasfaltirano parče zemlje u strogom centru grada. 

 

{youtube}xwJDNzmb_kE{/youtube}

Ovaj "međuprostor" koji se nastavlja na "Srez" je veoma frekventan, dosta dece koja idu u Osnovnu školu "21.Oktobar" prolaze ovuda, kao i samo građanstvo koje prolazi ovom ulicom svakodnevno. Kada padne veća kiša, nastane prava kaljuga i prolaz je nemoguć.

Kada čovek pogleda ceo prizor zapita se da li je moguće da u strogom centru grada može godinama da obitava ovakav ruiniran i neuređen kompleks zgrada i zemljišta. Što je najgore ceo ovaj kompleks ne nalazi se ni u kakvim planovima sanacije ili prostornog rešenja.

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac