KG: Studenti voze svoju trku [Foto] - iKragujevac


Sreski špijun

Prvi put u našem gradu, na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujvcu, započet je projekat „FIN RACING TEAM“ u kome će kao rezultat rada biti napravljena formula koja će učestvovati na svetskom takmičenju „Formula Student“.

Ugled takmičenja „Forumla Student“ raste iz godine u godinu, i takmičenje se odvija u 12 zemalja (Velika Britanija, Sjedinjene Američke države, Nemačka, Japan...) u oblastima koje obuhvataju trke i optimizacije tehničkih rešenja. Kroz realizaciju ovog projekta i učestvovanju na takmičenjima, Tim našeg grada će podići ugled Kragujevca u regionu, Srbiji a i u svetu.

Ideja o započinjanju ovog projekta nastala je u decembru prosle godine, i do sada je zahvaljujući zalaganju studenata sa svih smerova Fakulteta inženjerskih nauka i studenata FILUM-a uz podršku profesora oba fakulteta dobio zvaničnu podršku Univerziteta i Regionalne privredne komore.

Prva akcija na kojoj će učestovati studenti ovog tima je sajam autokomponentistike, koji će se održati 14. i 15. maja u Hotelu „Kragujevac“ od 10-18h. Članovi tima projekta će na štandu „Regionalnog klastera IKT“ predstaviti maketu rama formule, kao i njihov dosadašnji rad.

Ovom prilikom pozivamo sve da podrže naš projekat. Dodjite na sajam! OSVOJIMO TRKU!!

{jathumbnail off}

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac