Prof. dr Raffaele Bugiardini počasni doktor Univerziteta u Kragujevcu - iKragujevac


Sreski špijun

Na Univerzitetu u Kragujevcu, 01. novembra 2019. godine sa početkom u 13:30 časova, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Živadin Micić, a u ime rektora prof. dr Nenada Filipovića, promovisaće prof. dr Rafaela Buđardinia (Raffaele Bugiardini) u počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

 Senat Univerziteta u Kragujevcu je na sednici održanoj 23. aprila 2019. godine, a na predlog Fakulteta Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, doneo Odluku da doktoru, Rafaelu Buđardiniu (Raffaele Bugiardini) redovnom profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Bolonji, Italija, dodeli počasni doktorat i titulu počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu. 

Svečanoj promociji i dodeli počasnog doktorata i tituli počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu, prisustvovaće prorektori Univerziteta u Kragujevcu, predstavnici grada Kragujevca kao i dekani i profesori fakulteta koji su u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj događaj. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac