OVO JOŠ NISTE VIDELI: Patike okačene o električne kablove u Kragujevcu (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Patike okačene o električne kablove kao u gradovima američkog juga, primećene su u jednoj kragujevačkoj ulici. 

Patike smo primetili u Kameničkoj ulici u Kragujevcu.

Zašto su pertle vezane u čvor, a potom okačene na kablove, niko nije utvrdio. Da li je reč o imitaciji ili nekoj "našoj" simbolici, nije poznato..

Za ovaj običaj vezuju se različite priče, od kojih neke govore o pomenu žrtvama ratova kao što je to bio slučaj u Americi tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Za Evropu važe malo drugačiji razlozi. Jedno od tumačenja je da su lokalni dileri droge i ostali građani koji se bave delatnostima sa druge strane zakona kačili ove patike kao vid oglašavanja i obeležavanja teritorije.

U LjUBLjANI CELA ULICA

SLOVENAČKU prestonicu već godinama obeležavaju patike okačene o žice. Ljubljana je dobila i ulicu cipela, koja je postala prava atrakcija kako za meštane tako i za turiste, koji često ostavljaju svoje cipele

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac