Kragujevac: Autobus ''za dlaku'' izbegao nesreću kod fabrike automobila FIAT !!! - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun vam donosi informacije o jučerašnjem događaju koji je mogao da se pretvori u pravu katastrofu! ''Lastin'' gradski autobus koji svakodnevno prolazi pored ove fabrike, mogao je da, ni kriv ni dužan, da postane akter teške saobraćajne nesreće! A ne biste pogodili ko je, zapravo, kriv...

{jathumbnail off}

Naime, kod glavnog ulaza u fabriku FIAT već mesecima se neprestano smenjuju parkirani kamioni. Njima se vrši transport robe za potrebe ove fabrike i tu se svakodnevno nalaze. Na toj deonici je predviđeno da se saobraćaj odvija u dva smera, međutim, ogromni žuti kamioni su ovu ulicu pretvorili u jednosmernu!

Kada je pored kamiona trebalo da se ’’provuče’’ autobus čija je ovo trasa, vozilo je naišlo iz suprotnog smera i vozač autobusa nije imao izbora, pa je udario u banderu i prošao na svega pola metra od korita Lepenice, dubokog desetak metara! Bilo je pitanje- udariti u drugo vozilo, ili sleteti u korito, što bi bilo pogubno za sve putnike! Samo prisebnošću vozača izbegnuta je teška tragedija, i čini se da je od dva zla izabrao treće, i to ono najmanje! 

Građani MZ Erdeč su mesecima upozoravali na ovakve i slične situacije koje bi mogle da se dogode! Nažalost, reakcije FIAT automobila, lokalne vlasti i MUP-a su izostale. A naš sreski špijun opet upozorava na značaj Južne obilaznice, koja bi umnogome poboljšala odvijanje saobraćaja u mnogim delovima grada a ne samo u ovom naselju, i koja bi znatno smanjila šanse da se ovakve stvari dešavaju! 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac