Za njega kažu da je jedan od najuspešnijih MLADIH Kragujevčana (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Filip Kostić (26), fudbaler reprezentacije Srbije i nemačkog Hamburgera je jedan od najuspešnijih mladih ljudi u Kragujevcu. 

Filip Kostić je srpski fudbaler koji igra za nemački Hamburger. Najčešće igra na poziciji levog krila.

Kao šestogodišnjak iz naselja Veliko polje kod Grošnice, prve prave fudbalske korake napravio je u školi fudbala "Fitnes", a potom prelazi u najstariji gradski klub Šumadiju 1903 gde provodi tri-četiri godine. Kao petnaestogodišnji kadet dolazi u Radnički gde je igrao punih pet sezona na poziciji levog veznog igrača.

Za kragujevačke "đavole" debitovao je u Valjevu protiv tamošnje Budućnosti dok je Radnički bio član treće lige. Sa tom ekipom prošao je sva iskušenja trećeg i drugog ranga i stigao do Superlige.

Njegov odlazak u Holandiju i prelazak u Groningen bio je propraćen najvećom fudbalskom aferom na našim prostorima i hapšenjem pojedinih gradskih čelnika. Holandski klub je saopštio da je transfer iznosio 1,25 miliona evra, čime je praktično demantovao čelnike Radničkog iz Kragujevca koji su u saopštenju naveli da je 19-godišnji fudbaler napustio klub za sumu od 700.000 evra, pa je srpska policija potom privela potpredsednika Radničkog Nebojšu Vasiljevića, generalnog sekretara Darka Stojanovića i agenta Zorana Pavlovića zbog sumnje da su oštetili klub za pola miliona evra.

U avgustu 2014. postaje fudbaler bundesligaša Štutgarta koji je Groningemu platio 6.000.000 evra. U dresu Štutgarta za dve sezone odigrao 59 utakmica u Bundesligi i upisao osam golova i 13 asistencija.

Krajem jula 2016. postao je najskuplji fudbaler u istoriji Hamburga, šampiona Evrope iz 1983. i šestostrukog prvaka Nemačke.

Hamburg je za Kostića izdvojio 14 miliona evra, što je rekordan transfer u istoriji kluba, pošto je dotadašnji držao Rafael van der Vart sa jednim milionom manje prilikom prelaska iz Totenhema 2012. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac