SAMO ZA ZALJUBLJENE: Romantična mesta u Kragujevcu (VIDEO, FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Među impozantnom prirodom, bogatim istorijskim nasleđem i zanimljivim kulturnim atrakcijama Kragujevca, kriju se romantična mesta za zaljubljene duše. Otkrivamo vam par mesta na kojima možete uživati sa vašom voljenom osobom!

Jezero Bubanj je udaljeno samo jedan kilometar od centra grada, a nalazi se na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine. Idealno je mesto za odmor ili šetnju pored vode, ali i odlično mesto za sve ljubitelje ribolova. Oko jezera su postavljene klupe, a tu je i restoran sa lepom baštom.

Jezero Šumarice nalazi se na tri kilometra od centra grada, unutar kompleksa Spomen-parka „Kragujevački oktobar“. Jezero je bogato ribom. Prednjači šaran, ali su prisutni i amur, deverika, bodorka, tolstolobik i nešto manje klen. Osim za ribolovce, jezero je pravi raj i za kupače i posetioce koji žele dobru zabavu. Leva strana obale je uređena, sa plažom u dužini oko 800 metara, šetalištem, klupama, stolovima, terenima za odbojku. Nedaleko od plaže se nalaze i različiti ugostiteljski objekti, koji upotpunjuju turističku ponudu.

Veliki park je najomiljenije mesto za šetnju Kragujevčana svih generacija. Formiran je 1898. godine i na svoj 110. rođendan je potpuno renoviran. Prekriven je sa više od 10 hektara zelenila, a guste krošnje stoletnih stabala, obnovljene pešačke staze i novopostavljene klupe predstavljaju pravo mesto za odmor, šetnju i opuštanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac