Veliki park ostaje bez drveća - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski spijun je prošetao Velikim parkom i primetio da svaki dan ostaje bez dva-tri stabla, pa nam poslao fotografije da se i sami uverimo. Da li je to još jedna priprema za izgradnju nekog objekta?

Podsećanja radi, taj park je jedina oaza zelenila ovog grada. Isto tako, to je mesto gde se svakoga dana mališani igraju i, na neki način, taj park je deo zivota svakog Kragujevčanina. Pitamo se - ko je odgovoran za seču stabala? I da li je nestajanje stabala naznaka i za nestajanje Velikog parka?

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac