Umesto novog asfalta samo krpljenje - iKragujevac


Sreski špijun

Gradska vlast svaki put pred izbore obećava kompletno restruktuiranje ulice Cara Dušana u Pivari , što se naravno, iz priloženog nikada nije dogodilo.

 

Bilo je više pokušaja asfaltiranja trotoara i krpljenja udarnih rupa , ali, naravno bezuspešno.
Kroz ulicu Cara Dušana prolazi sav autobuski, teretni i putnički saobraćaj koji spaja naselja Bresnica, Teferič, Trmbas, Ždraljica, Metino Brdo i selo Bukorovac sa gradom.


Usled ekstremno visokog intenziteta prolaza autobusa i teških kamiona ulica godinama polako tone i naginje se na jednu stranu. Zbog toga javljaju se vibracije i potresi prilikom svakog prolaženja bilo kog težeg vozila i stradanje pojedinih objekata na kojima se pojavljuju pukotine na zidovima i urušavaju se konstrukcije krovova.

Stanje samog asfalta i šahtova je katastrofalno. Ne postoji metar puta koji nije krpljen u više navrata, a sami otvori šahtova ,po onome što bi trebalo da se zove trotoar, ne postoje već su preko otvora postavljene betonske ploče.

 

Ulica Cara Dušana po svim kriterijumima spada u ulicu prve kategorije i prvog prioriteta iz rethodno navedenih razloga.

Građani koji žive u ulici Cara Dušana su pokrenuli inicijativu za potpis peticije za kompletno restruktuiranje infrastrukture, kako putne, tako i kanalizacione i vodovodne, jer usled malo obilnijih padavina šahtovi prelivaju, a i nebrojeno puta se desilo da nema vode usled pucanja vodovodnih cevi.


Potpisivanju peticije su se odazvali svi do jednog stanovnika u ovoj ulici i peticija je predata mesnoj zajednici Pivara pre mesec dana. Odgovora do sada nema. Imaju  nameru da svoj protest radikalizuju u vidu eventualne kratke blokade saobraćaja kako bi se javnosti skrenula pažnja na njihov problem.

Ove fotografije zabelezio je objektiv sreskog špijuna

{jathumbnail off}
 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac