BEZOBRAZLUK: Ovo su ružne navike Kragujevčana! - iKragujevac


Sreski špijun

OVAKVE STVARI U KRAGUJEVCU SE DEŠAVAJU SAMO NA JEDNOM MESTU: Pogodite gde... na ulicama. Pljuvanje po ulici, bacanje papirića i pikavaca, ali i ostalog đubreta, svakodnevica je grada Kragujevca.

Umesto da Kragujevac bude čist, stvarnost je potpuno drugačija. Pojedine ulice liče na omanje deponije. Iako u Kragujevcu postoji odluka o održavanju čistoće kojom svi građani koji pljuju po ulicama ili bacaju smeće moraju biti kažnjeni, čini se da se da građane i nije briga.

U svetu, za pljuvanje na ulici ili istresanje sadržaja iz nosa, propisane su rigorozne kazne.

Iako se službe zadužene za čišćenje grada trude da grad održavaju čistim većina građana im otežava taj posao. Naši sugrađani pljuju po ulici, istresaju nos, bacaju papirne maramice, a o ostalom smeću da i ne govorimo.

Svi smo mi odgovorni za okruženje u kojem živimo, zbog toga moramo da se pobrinemo za njega i za zdravlje ostalih sugrađana, razmislite o tome kada sledeći put na javnu površinu budete pljunuli, bacili pikavac, ostatke hrane, ambalaže i drugog otpada.

Čuvajmo Kragujevac! 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac