PRELEPO: Zaboravljeno blago Kragujevca (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Vodopad Duboki potok nalazi se u okolini Kragujevca u naselju Ždraljica.

Visok je oko 15m i predstavlja najveći i inajviši vodopad u Srbiji.

Vodopad se fromira kada vode Dubokog potoka koji teče niz padine planine Žeželj, formiraju prvo 7-8 manjih vodopada, a nakon toga se obrušavaju preko strmog odseka visokog preko 15 m, čime se stvara vodopad Duboki potok ili kako ga još meštani zovu, vodopad Buk.

Aktivan je toko cele godine, ali je najizdašniji u proleće kada dolazi do otapanja snega sa okolnih padina, i pojave obilnih padavina čime se nivo vode u reci povećava a samim tim i vodopada biva aktivniji.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac