Gradonačelniče, gde je Bresnica? [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Kragujevac je „grad budućnosti“, rečenica koju često čujemo i čitamo preko sredstava inforimisanja, naročito u poslednje dve, tri godine. Kada će ta budućnost stići u Bresnicu, kada će umesto po blatu, hodati po asfaltu, i kada će kvalitet života biti barem približan onom u centru, pitaju se žitelji ovog dela grada.

Kadinjača je tipična ulica u Bresnici. Neuređena, neasfaltirana, bez ivičnjaka, o trotoaru je bezpredmetno i govoriti. Puna rupa i neuređenih šahti. Na pojedinim mestima se teško mimoilaze dva automobila. Posle svake kiše blato je normalna pojava. Par dana je na ulici stajao šut koji je dodatno otežavao situaciju, a koji su građani morali sami da sklone. Sve okolne ulice su u sličnom stanju. Zbog ovih, ali i mnogih drugih stvari, stanovnici Bresnice često upućuju pritužbe Mesnoj Zajednici, ali bez ikakvog efekta.

Kao da ne živimo u gradu, kao da ovi iz grada ne znaju gde je Bresnica – neretko se čuje u naselju. Stanovnici imaju utisak da su zaboravljeni, i da predstavnici gradske vlasti svesno preskaču Bresnicu, jer im se ne uklapa u sliku Kragujevca koji se „ubrzano razvija“, i koji je „grad budućnosti“.

{youtube}3pPylPCTdnk{/youtube}
 {jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac