NEVEROVATNO: Ovako Kragujevčani suše meso na prozoru (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Domaćinu iz naselja na tri kilometra od centra Kragujevca prijelo se pravo suvo meso i slanina. Problem broj jedan - svinja, rešio je kupovinom polutke. Onda se sa komšijom preko puta dogovorio da iznajmi pušnicu za meso na koji dan. Ona polutka je isečena, odvojena slanina, meso i koja koska i sve je završilo u pušnici.

Domaćin je svaki čas, kako ovaj posao zahteva, ložio u komšijskoj pušnici i obilazio meso, da se ne bi sve upalilo kao pre koju godinu. Kada je meso osušeno, a i ona slanina, domaćin je doneo u kuću. Ipak, ne ide odmah suvo meso u zamrzivač.

Valja malo da odstoji, ali gde? Na tavanu kuće u prigradskom naselju su stara odeća i cipele, stari motor za “keca” i par radijatora koji nikada nisu ugrađeni.

Rešenje je uvek ona soba koju domaćin nije imao para da opremi- da postavi pod, izravna neravne zidove. Soba - skladište, često viđana u kućama koje nisu “utegnute” dok je para bilo, idealno je rešenje.

Domaćica je zatvorila šalone, a otvorila prozore u sobi. Domaćin je meso još na kukama, kako je bilo kačeno u pušnici, samo uneo u hladnu sobu. Meso je okačeno i stajaće tu još koji dan. Ako ukućani ne budu ovih dana previše često posećivali sobu, meso će stići i do zamrzivača. Ni tamo se neće dugo zadržati. 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac