"Lepe" navike naših sugrađana (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Kako naši sugrađani bacaju smeće i gde?

Objavljujemo ove fotografije sa ciljem  da probamo da komunalno uredimo naš grad, da dostignemo neki nivo koji je poželjan za grad ove veličine. Pored redovnih nezgoda koje se dešavaju, vezane za lomljenje inventara, uništavanje fasada, objekata, ovakve fotografije imaju svrhu da se građani edukuju o pravilima ponašanja na javnim gradskim površinama.

Tako je pitanje kućnog vaspitanja da li ćete umesto u kontejnere i kante predviđene za otpad, isti bacati sa svojih prozora, što neki građani, nažalost, često čine.

Inače, za neodržavanje čistoće i higijene u stambeno-poslovnim prostorima, zajedničkim delovima zgrada, kao i na prozorima, terasama, balkonima, zaprećene su novčane kazne za stanare - za fizička lica u iznosu od 8.000 dinara, za pravna u iznosu od 50.000 dinara, za preduzetnike u iznosu 30.000 dinara, kao i novčana kazna za odgovorna lica kod preduzetnika i pravnog lica u iznosu od 10.000 dinara.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac