Duge liste čekanja za skener koji je neispravan u KC Kragujevac - iKragujevac


Sreski špijun

Nove vesti našeg sreskog špijuna dolaze nam iz KC Kragujevac.

Prema priči jednog  pacijenta ove ustanove, uz odgovarajuću lekarsku dokumentaciju sa  ciljem rešavanja zdravstvenog problema, naišao je na jedan problem, a to je duga lista čekanja.

Skoro pola godine čekanja na skener, pod uslovom da je tada skener ispravan.  U imućnijim krugovima odlazak na multislajs skener postao je gotovo stvar prestiža, jer taj aparat kako kažu „nema šta ne vidi“.


Trenutno u KC postoje dva skenera od kojih je jedan neispravan, a drugi iako je ispravan služi samo za hitne slučajeve. Postavlja se pitanje čemu postoje liste za skener koji ne radi? Toliko dug vremenski period čekanja na kompletan pregled može samo da prouzrukuje još gore zdravstveno stanje svih pacijenta.


Obilazeci private klinike u Kragujevcu u nadi da će naći rešenje za ovaj problem, ovog pacijenta su uputili u Kraljevo i Beograd.

KC Kragujevac je regionalni KC za Šumadiju i Jugozapadnu Srbiju u koji dolaze i pacijenti iz drugih gradova. Broj godišnjih pregleda u ovom KC je preko 30000.

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac