Perači šoferšajbni ugrožavaju saobraćaj na prometnim raskrsnicama u Kragujevcu - iKragujevac


Sreski špijun

Perači šoferšajbni na prometnim raskrsnicama, sa sunđerima i kanticama u rukama, spremni da na brzinu operu šoferšajbnu za sitninu, godinama su "ukras" i problem Kragujevca. U "posao" su ušli oni mali i musavi, koji često ugrožavaju saobraćaj tražeći nadoknadu za (ne)odrađen posao.

Vreme na semaforu je suviše kratko da bi se oprala šoferšajbna na automobilu, pa perači često zadrže svoje mušterije,  naprave gužvu i ugroze saobraćaj na prometnim raskrsnicama u gradu.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac