Bahato parkiranje "Parking servisa" u centru Kragujevca [FOTO] - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun poslao nam je fotografije, na kojima se vidi bahato parkiranje "Parking servisa" u centru grada.

Automobil "Parking servisa" nepropisno je parkiran na stazi za pešake, na semaforu kod crkve u Glavnoj ulici. Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima (zobs), zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na udaljenosti od 15 metara od semafora, ali očigledno je da to ne važi za zaposlene u "Parking servisu"!

U među vremenu "Parking servis" nam je poslao demant koji prenosimo u celosti: 

Povodom neistina u tekstu objavljenom na Vašem sajtu pod naslovom ''Bahato parkiranje ''Parking servisa'' u centru Kragujevca'', objavljenog dana 06.11.2014.godine, molimo Vas da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju objavite demant sledeće sadržine:
''Apsolutno su netačni navodi iz Vašeg teksta da zabrana parkiranja i zaustavljanja na osnovu Zakona o bezebednosti saobraćaja ne važi za zaposlene u ''Parking servisu''. Naime, službeno vozilo JKP ''Parking servis Kragujevac'' jeste bilo parkirano na stazi za pešake u ul Aleksandra I Karađorđevića, ali iz razloga obavljanja službenih dužnosti. Kao što smo već obavestili medije i građane Grada Kragujevca služba horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije je u utorak 04.11.2014.godine počela sa zamenom svetlosne signalizacije na raskrsnici ul.Kralja Aleksandra I Karađorđevića i ul Kneza Miloša i najavljeno je da će isti radovi biti završeni 06.11.2014.godine do 20:00 časova, a službeno vozilo JKP ''Parking servis Kragujevac'' zastava ''101'' upotrebljava se za prevoz opreme koja se koristi za obavljanje pomenutih radova. Kako je vozilo bilo angažovano za vreme izvođenja najvljenih radova i na lokaciji gde se isti obavljaju, a time nije direktno ugrožavalo bezbednost, smatramo da su Vaši navodi suvišni.
Dakle iz svega ovoga se nameće da JKP ''Parking servis Kragujevac'' obavlja svoje poslovanje samo u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima i u službi građana Grada Kragujevca, a nikako protiv njih i njihove bezbednosti''.

Nakon ovog demanta postavlja se pitanje zašto ostali učesnici u izvođenju radova nisu "bahato" parkirali svoje automobile na stazi na pešake nego na parkingu koji se nalazi petnestak metara od semafora?
 

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac