"Ulica iz Zemlje čuda" - iKragujevac


Sreski špijun

Ulica Janka Veselinovića u samom centru grada predstavlja pravo čudo građevinarstva, sa mešavinom raznih tipova moderne i stare arhitekture, zgrada nezavršenih fasada i novih fasada koje se krzaju i ljušte.

Zgrada sa crvenim lukovima izgrađena pre par godina predstavlja svojevrsno arhitektonsko čudo.

Sa njene prednje strane se vidi pokušaj uklapanja apstraktnog u ne apstraktnu celinu.

Sa njene bočne strane nema ničeg apstraktnog, obična fasada bez lukova.

Dve zgrade na čijim bočnim stranama nije urađena fasada.

Fasadna cigla na bočnoj strani futurističke zgrade i vozač koji je verovatno omamljen njom pogrešio pravac, sobzirom da je ulica Janka Veselinovića jednosmerna.

Potpuno prazna kuća, sablasnog izgleda i dvorišta obrasla šibljem, na samo 50 metara od ulaza u Klinički Centar.

Novo gradilište u srednjem delu ulice.

Nepropisno parkiranje, iako ulica ima lepo uređen parking.

Iako je ulica pre par godina u potpunosti rekonstruisana, zbog čestih radova i prekopavanja na mnogo mesta se vide rupe i zakrpe asfvaltom.

Ova ulica se sve više izgrađuje, i nove zgrade menjaju kuće pretvarajući ovu ulicu u nešto novo i urbanistički nesvakidašnje.

Verujemo da će jednog dana za par stotina godina arheolozi imati zanimljivu raspravu o njoj!

Sve slike zabeležio je objektiv našeg sreskog špijuna.

{jathumbnail off}

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac