Kragujevačka sramota: Stanovo pod vodom - iKragujevac


Sreski špijun

Naš čitalac iz Stanova, ogorčen zbog nemara nadležnih organa prema meštanima, poslao nam je fotografije svoje ulice i tekst koji ćemo preneti u izvornom obliku: 

"Živim u naselju Stanovo ispod pruge, koje je godinama zapušteno i leži u barama. Vi kao jedan značajan medij, svakako bi trebalo da objavite ove slike koje ću vam u prilogu poslati, jer se zaista radi o jednom alarmantnom problemu.

Našeg gradonačelnika ovo naselje ne zanima (kod njega na prijemu, bilo je i psovki! ) i naše ulice, tačnije ulica Miodraga Bogdanovića, kao sporedna ulica ulice Petra Danilovića, godinama leži u vodi i bez asfalta. Sramota za jedan ovako veliki grad da jedno od najstarijih naselja našeg grada i naselje sa procentualno najviše dece u Kragujevcu, leži u vodi i mulju, šireći zaraze.

Godinama taj problem postoji i niko ništa da o tome obavesti. Danas je bila ekipa Gradske čistoće koja je doterala 2 kamiona šuta da se te rupčage po ulici popune, a evo na slikama možete videti kako smo i na koji način isušivali te baruštine i kako smo kao iz doba Jure sređivali ulicu koja ima preko 20-oro osnovaca i srednjoškolaca. Ja vas ovom prilikom molim da ove slike objavite na vašem sajtu da ugledaju svetlo dana, jer samo tako ovaj problem može stići do šireg auditorijuma."

Građani prepušteni sami sebi...

Nadamo se da će ubuduće nadležni organi svoj posao raditi savesno i obezbediti svima uslove za život dostojan čoveka.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac