Jezero "Vodojaža" presušuje! [FOTO] - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun poslao nam je fotografije sa "Vodojaže", na kojima se vidi značajan pad vode u tom jezeru, sa kojeg se deo Kragujevca snadbeva vodom.

Grošničko jezero ili Vodojaža je udaljeno od centra Kragujevca na oko 7 km i nastaje od Grošničke reke. Jezero je dužine oko 1,5 km, širine od 200 - 500 metara, dubine do 40 metara sa veoma hladnom vodom. Grošničko jezero je napravljeno za potrebe vodosnadbnevanja Kragujevca. Kapaciteti za proizvodnju vode sa ovog jezera iznosi 326 l/s. 

Ukoliko ne bude obilnijih padavina, građani Kragujevca tokom leta će se suočiti sa restrikcijama vode!

{jathumbnail off}

 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac