Vandali zapalili igralište u centru Kragujevca! [FOTO] - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun nam je poslao nekoliko fotografija koje ukazuju na zapaljen deo dečijeg igrališta u centru grada!  Komšije kažu da je grupa maloletnika sinoć zapalila nekoliko kartonskih kutija na sred igrališta i da se zapalila i plastika od koje je sačinjen centralni deo igraonice (koji je inače predviđen za pesak- ali peska nema već par godina). 

Inače, u ovom igralištu svako veče obitava grupa vandala koja rastura, gazi, kida, ruši ovu igraonicu koja je u početku bila sasvim funkcionalna, ali danas izgleda kao neka stogodišnja ruševina.  

Kako kažu, igraonica je napravljena od donacija pre samo 4-5 godina i za ovo bi trebalo neko da odgovara krivično, posebno jer se maloletnici ovde okupljaju i svako veče prave galamu, napijaju se, pa i potuku u krugu igraonice, tako da ista nije ni za koga bezbedna posle 20h, naročito za decu. 

 {jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac