"Ko to tamo peva" - plač kragujevačkih putnika - iKragujevac


Sreski špijun

Ovu fotografiju nam je poslao jedan od putnika na liniji Kragujevac - Herceg Novi.

Po njegovim rečima autobus kompanije "Jadran line" iz Cetinja koji saobraća na ovoj relaciji je bukvalno u raspadu, klima ne radi, sedišta su rasklimana i ulepljena žvakama, a i izduvni gasovi iz motora se osećaju u autobusu.

Putovanje naših sugrađana koji su krenuli na odmor pretvorilo se u horor i mučenje. Oni apeluju da se ovakvim prevoznicima zabrani rad!

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac