Deca iz centra Kragujevca osnovala firmu "Petorka" da bi renovirali igralište [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Deca iz centra Kragujevca, uzrasta od 8 do 13 godina, otvorila su “firmu“, koju su nazvali “Petorka” i ponudili su komšijama iz zgrade svoje usluge. 

Oni bi šetali pse, izbacivali đubre, kupovali u prodavnici i čuvali bi drugu decu za simboličnu novčanu sumu od 100 dinara dnevno. Zarađeni novac “Petorka” planira da uloži u popravku igrališta na kojem se svakodnevno igraju i veoma često povređuju.

“Petrorku” čine Minja Naunović (13) i njen brat Nikola (12), Veljko Jelenković (12) i njegova sestra Jovana (8), Nađa Marković (10) i Aleksa Todić (9). Na ulazu svojih zgrada u Lepeničkom bulevaru broj 3 i u "Zastavinom soliteru" deca su postavila oglas. Na njemu je ime firme, broj telefona, radno vreme i ponuda usluga. Na sredini oglasa stoji “sposobni smo za ove poslove“.

Pogledajte na video snimku šta je "Petorka" izjavila za portal ikragujevac.com:

{youtube}K6rlZDWM3QU{/youtube}

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac